Історія, яка надихає на творчість

Знайомтеся, це Альона. Вона ж woody.foxy

З Альоною ми познайомилася під час повномасштабної війнu. Саме вона підштовхнула створити не просто сайт з продажем товару, а щоб був блог. Щоб можна було показувати роботи мастрів з використанням наших інструментів та матеріалів.

Дуже тішуся, що ми познайомилися і навіть на дуже великій відстані я відчуваю її підтримку та набираюся натхнення від її творчості.

А тепер історія від автора (woody.foxy) про те, як вона прийшла до ліплення з полімерної глини.

“Коли зір став погіршуватися від постійного пошуку новин в телефоні, коли голова готова була луснути від страху за життя дітей, повітряної тривоги і нерозуміння як жити далі, коли все, окрім родини і двох валіз залишилося за 780 км – тоді я побачила пропозицію від Катерини Тітової titowa_jewellery щодо створення групи взаємопідтримки майстрів – і тоді ж я згадала, що близько 12 років тому я робила прикраси з полімерної глини. Це був мій шанс вилізти з емоційної ями. Відволіктися. Сконцентруватися. 

(До початку війни я протягом півтора року створювала красу з епоксидної смоли. Але для неї не було жодних умов, а звичка і в цілому в характері – жага до створення чогось залишилися. Бажано красивого та корисного)

Написала Каті, що буду вдячна, якщо в такій групі вона для мене запитає в дівчаток про залишки полімерки та фурнітури. Вона натомість надіслала мені гроші. Людина, що втратила все у  Донецьку у 2014, була в епіцентрі жаху вдома в Гостомелі в лютому, пішки з дітьми повз розбиті танки бігла до Ірпеня, а потім під обстрілами через той розтрощений міст… Мені гроші. Це був такий величезний соціальний борг, що я ні в якому разі не могла не почати працювати з полімеркою. То був початок березня.

Приблизно в той самий час як отримала свої замовлення – прийшла посилка допомоги від ua_polymer_art

Там було стільки всього….  Головне – там була надія. І пряники, від яких діти були в захваті 🙂

Тоді ж я вперше побачила катери від veselyjgydzuk і закохалася! 12 років тому такого не було! 

1 квітня зробила своє перше замовлення у Валентини. Вона охоче відповіла на багато моїх запитань, поділилася секретами і почалося.

Дівчина, що відвідувала мої епоксидні майстер-класи показала мені фонд save.ukraine.sale, що приймають від майстринь вироби, влаштовували самотужки ярмарки, продавали те все і купляли для ЗСУ автівки, спорядження та інше.

В мене з’явилася мета. Зайнятість, відчуття причетності до спротиву, до переможного шляху.

За декілька місяців рахунок пар сережок пішов на сотні. Часу багато, матеріалами мене забезпечили. 

В червні моя родина виїхала до Іспанії. Я забрала із собою всі матеріали, до останньої швензи!

І тут виявилася проблемка. В будинку, де ми оселилися не було духової шафи. Творчі знають, що таке ломка. В нас вона своя. Я знайшла керамічні плитки на смітнику і продовжила ліпити, знаючи, що щось обов’язково вигадаю.

І вигадала ж. У друзів, що тут живуть, є класний газовий гриль – з кришкою, з термометром. Саме у цьому грилі були запечені мої перші в Іспанії вироби.

Потім швиденько вирішила питання з піччю і поїхали далі. І в Німеччину поїхали і в Швейцарію двічі поїхали мої вироби – все на благодійні заходи.

Згодом і тут, в Іспанії стала постійною учасницею ярмарків, майстер-класів та будь-яких благодійних заходів. 

З продажів тут 50-70% коштів ідуть в волонтерський фонд, залишок миттєво витрачається на матеріали (купую в Україні 80%) і так по колу.

Новорічний ярмарок дав змогу заробити на продажу моїх виробів і додати для придбання Mavic для ЗСУ близько 600 євро.

Я страшенно радію тому, що коло добра, в яке я потрапила вдається продовжувати і допомагати в такий спосіб, приймати участь у благодійних акціях ua@polimer, купляти і дарувати вироби Тітової, що повернулася до Гостомелю і вдруге відремонтувала будинок.

А ще я зараз, як і в квітні, страшенно розчулююся, коли замість замовлених 6 катерів і 5 пачок глини отримую 15 катерів, 12 упаковок глини, фурнітуру, бусини, стрічки і ще купу подарунків від Валентини.

Люблю вас ❤️

В планах відкриття магазину на Etsy, але те, що я його досі не зробила, свідчить про те, що мені потрібна допомога. Буду займатися! Обіцяю!”

Завітайте до woody.foxy перегляньте яку красу вона створює, яке світло і віру випромінює. Напишіть, що тепер Ви знаєте її більше. 🙂

А я дякую, що Ви тут були і прочитали це. Натхнення Вам у всіх починаннях та веселого настрою.

Тримаймося.

Якщо сподобалася історія, то залиште коментар.

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *